VE: ravimsöödatehas Kureojal

Kureoja jõusöödatehas hakkas valmistama ravimsöötasid
06.04.2004

Puurmani vallas asub osaühing Markilo jõusöödatehas on Jõgevamaa ettevõtetest ainsana saanud tunnustuse segajõusöötade ja ravimsöötade tootmiseks.

Osaühing Markilo ostis aktsiaseltsilt Ruixi Mõis Kureoja sigalakompleksi ning jõusöödatehase. Taimetoodangu inspektsioon andis Kureoja Jõusöödatehasele tunnustuse, mis annab õiguse valmistada segajõusöötasid ja ravimsöötasid.

“Tunnustust tuli taotleda seoses Eesti ühinemisega Euroopa Liiduga,” ütles osaühingu Markilo osanik Urmas Laht. Tema sõnul tehti tunnustuse saamiseks ettevõtte arenguks märkimisväärseid investeeringuid.

Jõusöödatehase juhataja Urmas Priks selgitas, et ettevõte on segajõusööta valmistanud juba aastaid. Ravimsöötasid hakkasime tegema pärast tunnustuse saamist. Praegu teeme üht liiki ravimsööta — lisame jõusöödale ussirohtu. Selline jõusööt ajab sigade organismist ussid välja.”

Põllumajandusettevõtja Urmas Laht märkis, et tunnustuse andmisel ravimsöötade tootmiseks arvestatakse märksa rangemaid reegleid kui tavaliste jõusöötade tootmisel. “Asjaolu, et Taimetoodangu Inspektsioon meie ettevõtet tunnustas, näitab, et suudame toodangule stabiilse kvaliteedi tagada.”

Osaühingu Markilo Kureoja jõusöötasid ja ravimsöötasid ostetakse mitmelt poolt üle Eestimaa. Urmas Lahe sõnul on kõige arvestatavamaks koostööpartneriks Hinnu seafarm Harjumaal, kuhu viiakse 500 tonni jõusööta kuus. Jõgevamaal ostavad Kureoja tehase jõusööta peamiselt talunikud. Peagi hakatakse siin valmistama ka granuleeritud jõusöötasid.

Kureoja jõusöödatehase labor on saanud tunnustuse juba aastaid tagasi. Enne kevadkülvi algust toovad mitmed talunikud ja põllumajandusettevõtjad oma teraviljaseemne idanemisproovi võtmiseks.

JAAN LUKAS, Vooremaa

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.