VE: Pori Jazz

Stevie Wonder andis Pori Jazzil päikeselise kontserdi
(20.07.2004)


Pori Jazz on muusikasündmus, mis vältab üheksa päeva ning pakub vana kulla kõrval tõusvaid tähti, kõrvuti suurejoonelisi vabaõhukontserte ja väikseimaid intiimseid klubiõhtuid.

Tänavu 39. korda 17.–24. juulini Pori linnakeses toimuva festivali avalöögi andis Stevie Wonder (pildil), keda oli kuulama kogunenud üle 20 000 inimese.

Kohapeal viibinud Guido Kangur, kes nimetab ennast musta muusika andunud austajaks, on raskustes kontserdielamuse sõnadesse panemisel.

“Fantastiline! See helgus ja positiivsus, mis temast tulvas, oli uskumatu. Mis kõige liigutavam, päeval oli soundcheck, mitte mingi niisama proov, vaid korralik, koos kõigi taustalauljatega tunniajane proovikontsert – jäi tunne, nagu esineks ta ainult meile. Tõeline elamus. Ja see plastilisus, ta ei kõnni, ta hõljub! Kogu see üritus on lihtsalt ilus – inimesed tulevad peredega, naudivad muusikat ja suve, oma piknikukorvid kaasas, väga liigutav oli neid jälgida,” rääkis Kangur. Eeloleval nädalavahetusel on muuhulgas üles astumas veel Ameerika lauljannad Alicia Keys ja Macy Gray. Soomlasi esindab Vesa-Matti Loiri. Eestlastest osaleb Ryo Kawasaki trios ja Brian Melvini bändis Toivo Unt ning Raivo Tafenau musitseerib koos Jean-Michel Pilciga. M.T.

 

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.