VE: Rahva Raamat

Eesti Ekspressi kirjastus ostab Rahva Raamatu
Reimo Sildvee, 28.10.2004

Ruut Eesmärgiks on saavutada raamatute jaemüügiturul 50%-line turuosa.

Uudise pilt
Rahva Raamatu juhataja Sirje-Mai Pihlak (esiplaanil) soovib, et peagi 92-aastaseks saav raamatupood jääks tulevikus alles.
Foto: Rauno Volmar

Eesti Ekspressi Kirjastus AS on otsustanud ära osta Rahva Raamatu aktsiaseltsi, millele kuulub Tallinnas kaks raamatukauplust, Pärnu maanteel Draamateatri vastas asuv ajalooline Rahva Raamat ja käesoleva aasta veebruaris Väike-Karja 5 avatud Väike Rahva Raamat.

“See on Ekspress Grupile väga hea võimalus areneda ärisse, mida toetavad juba täna grupi poolt tehtavad tegevused nagu kirjastamine, turustamine ja väljaannete levi. Näeme selles selget sünergiat,” ütles Ekspress Grupi juhatuse esimees Viktor Mahhov. Rahva Raamatu ostuhinda Mahhov ei öelnud. Ka Ekspressi kirjastuse edasistest plaanidest selles vallas ei soostunud Mahhov veel rääkima, pidades seda liiga ennatlikuks. Kuid ta kinnitas, et eesmärgiks on haarata lähitulevikus raamatute jaemüügiturust ligikaudu 50%. “Pingutame, et jõuludeks ree peale saada,” ütles Mahhov.

Täna on üks suuremaid raamatukauplusi Tallinnas soomlaste kontrolli all olev Apollo Raamatumaja.

<SCRIPT language=javascript src=”http://reklaam.www.ee/cgi-bin/rot_fe.fcgi?env=EPL&country=EE-ET&zone=epl11&m=2″> </SCRIPT>

<SCRIPT language=javascript src=”http://reklaam.www.ee/cgi-bin/rot_fe.fcgi?env=EPL&country=EE-ET&zone=epl12&m=2″> </SCRIPT>

<SCRIPT language=VBScript>
on error resume next
If MSDetect = “true” Then
If Not(IsObject(CreateObject(“ShockwaveFlash.ShockwaveFlash”))) Then
flashinstalled = 1
Else
flashinstalled = 2
End If
End If
</SCRIPT>

Otsivad partnereid

“Me ei eita, et otsime endale juba ligi aasta partnereid, soomlased tulevad peale ning kui tahta Eesti kapitalil edasi põhineda, oleks kasulik edasi koostööd teha,” rääkis Rahva Raamatu üks omanikke Hillar Soosalu, kes eile ei soostunud võimalikke partnereid nimetama. Ka ei soovinud ta kommenteerida võimalikku koostööd Ekspress Grupiga ning soovi luua uus korralik raamatukauplus, kuni ükski lepe pole allkirjastatud. “Nende nagu teistegi raamatumüüjatega teeme juba aastaid koostööd,” märkis ta napilt.

Teadaolevalt kaalus Rahva Raamat ühe võimaliku variandina kevadel ka ühinemist Raamatuvaramuga. Peetud liitumisläbirääkimiste eesmärgiks oli mööduda senisest turuliidrist, AS-ist Apollo Raamatud.

Rahva Raamatu ostutehingut ei soovinud kommenteerida ka kaupluse juhataja Sirje-Mai Pihlak, kelle sõnul on juba nädala või paari pärast oodata konkreetsemaid uudiseid. “Samas sooviks, et säiliks ikka ka Pärnu maantee 10 asuv pood, kus järgmisel kuul täitub 92 aastat raamatupoe avamisest,” rääkis Pihlak.

Koguti allkirju

Ajalooline raamatupood sattus üldsuse tähelepanu alla, kui Hugo Boss soovis saada endale Rahva Raamatu ruume. Selle peale algatasid loomeinimesed poe säilimiseks allkirjade kogumise ja toimus ka vastav pikett. Kompromiss saavutati ning Rahva Raamat pidi läbi ajama väiksemates ruumides. 2003. aasta novembris sõlmiti uus rendileping, mille alusel jäi raamatukauplusele alles vaid pool endisest rendipinnast, teisel poolel avas oma kaupluse Hugo Bossi esindus.

Enne kaupluseruumide poolitamist oli raamatute ja kantselei- ning koolitarvete müügiks 360 ruutmeetrit, nüüd on müügipinda koos keldrikorrusega 288 ruutmeetrit. Juhataja Sirje-Mai Pihlaku sõnul on poolitatud poes vähe ruumi.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.