VE: Smith, Tilly – 10aastane päästeingel

Kümneaastase tüdruku hoiatus päästis sajad inimesed surmast  4. jaanuar 2005 (news.yahoo.com/SLÕL)
Tais koos perega puhkusel viibinud väikese inglise tüdruku hoiatus, et kohe jõuab randa hiigellaine, päästis Aasia katastroofist sadu turiste.
 

TillySmith.JPG: Tilly Smith - päästeingelKui enamik puhkajaid Maikhao rannal lihtsalt seisis ja tummalt vaatas, kuidas vesi taandus ning rannaäärsed paadid ja meres ujunud kalad kuivale jäid, oli kümneaastane koolitüdruk see, kes ära tabas, et kohe jõuab randa surma külvav hiidlaine.

Surreyst pärit Tilly Smith, kes koos vanematega Maikhao rannal puhkust veetis, oli äsja koolis tsunami tekkimist kui nähtust õppinud ning vett jälgides tundus talle, et juhtumas on midagi kohutavat.

«Olime mere ääres ja vesi muutus äkki imelikuks,» rääkis Tilly nädalavahetusel ajalehele The Sun. «Vesi mullitas ja järsku läksid lained tagasi. Ma sain aru, mis toimub, ja mul tekkis tunne, et tulekul on tsunami. Ütlesin seda emmele,» lausus Tilly, kes koolis hiidlaine kohta töö oli kirjutanud.

Tilly ema ja hotellipersonal reageerisid kiiresti ning inimestel paluti kohe rannast lahkuda. Paari minuti pärast jõudiski kaldale võimas hiidlaine. Tänu aruka tüdruku hoiatusele polnud Phuketi saare Maikhao rannal seega ainsatki ohvrit.

«Tilly on väga terane ja mõistlik tütarlaps… Milline kokkusattumus, et õppisime tsunami tekkimist just paar nädalat enne jõule,» oli Tilly õpetaja Andrew Kearney üllatunud ja rahul.

Tilly ema ütles, et on tütre üle väga uhke. Ka Oxshotti Danes Hilli algkooli direktor kiitis oma õpilast ning sõnas, et laps on oma ea kohta väga tark.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.