VE: Connally, Nellie – John Kennedy mõrva tunnistaja

USAs suri president John Kennedy mõrva tunnistaja
 
Suri endine Texase esimene leedi Nellie Connally, kes sõitis USA presidendi John Kennedy mõrvamise hetkel 1963. aastal tema limusiinis.

87aastane Connally leiti laupäeva hommikul surnuna oma kodus Austinis. Connally oli viimane elusolnu neist, kes sõitsid autos koos Kennedyga, kui ta mõrvati Dallases 22. novembril 1963, vahendas Reuters. 

2003. aastal oli Connally avaldanud raamatu: “Armastuse lahinguväljadelt. Meie viimased tunnid koos president John F. Kennedyga”. Raamatus jäi Connallyi kindlaks väitele, et Kennedyt tabas kaks esimest kuuli ning tema abikaasat kolmas, mis läks lahku Kennedy mõrva uurinud Warreni komisjoni järeldustest. Komisjoni arvates läbistas üks kuul Kennedy keha ja vigastas Connallyt ning teine lask tabas presidenti pähe, kuid kolmas kuul läks autost mööda.

Mõned konspiratsiooniteooriate pooldajad arvavad, et tehti kolm lasku, nii nagu väitis ka proua Connally, ja autost mööda läks neljas kuul ning seetõttu pidi laskjaid olema rohkem kui üks. Warreni komisjoni seisukoht oli, et presidenti tulistas Lee Harvey Oswald üksi.

 Connally paranes haavast ja oli Texase kuberner kuni 1969. aastani. 1980. aastal üritas ta ebaõnnestunult saada vabariiklaste presidendikandidaadiks. Ta suri 1993. aastal. 

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.