Lauluväljak … läbulinnaks

Lauluväljak muutus ühe nädalaga pühast paigast lõbulinnakuks

Askur Alas, 08.07.2004

Ruut Laulupeole järgnenud tänavune Õllesummer on viimase kümne aasta vägevaim.

Uudise pilt
Õllesummeri maskott Õllekuningas Hindrek Err koos kolmanda rahvalemmiku Ivo Linnaga.
Foto: Priit Simson

Üle pika aja päiksepaisteline ja soe ilm tõi eile alanud Põhjamaade suurimale meelelahutusfestivalile Tallinna lauluväljakule tööpäevale vaatamata palju rahvast.

Festivali programmis astub üles üle 200 esineja ja ansambli ühtekokku 14 omanäolisel alal, laval või telgis. Kui festival 1994. aastal alustas, oli esinemispaiku vaid 6 ning pidu kestis viie päeva asemel kolm.
Külastajate arv, võrreldes nii mõnegi tänaseks lõpetanud festivaliga, kas või Grillfestiga, on samaks jäänud või isegi kasvanud, olles 70-80 tuhande vahel.

Baarid kolisid summerile

Samas pole valdavale osale peolistele selge, mis neid ikkagi Õllesummerile meelitab. Paljud festivalile tulnud vastavad, et õlu ja seltskond. Kuid neid saab ka mujal nautida, selleks ei pea 125-kroonist päevapiletit ostma, järjekorras trügima ega riskima vihma või tuule käes külmetada.

Ilmselt on asi kümnete, kui mitte sadade kohvikute, baaride ja söögikohtade, samuti muusika- ja lasteürituste, võistluste ja meelelahutusürituste koondumises omaette lõbulinnakuks, kust igaüks endale midagi leiab. Mitmed baarid kesklinnas on sel ajal koguni suletud ja kolinud täies koosseisus summerile.
Just “igaühele midagi” suunas paistab Õllesummer olevat sel aastal laienenud. Summerilt leiab tohutu lastelinnaku, kus alkohol ja suits keelatud, ning seni korraldatud väliürituste suurima, Pauligi espresso-kohviku, kus neli ülivõimsat masinat suudavad valmistada kokku 1200 tassi kvaliteetset kohvi tunnis.
Õllesummeri eestkõneleja Eva Luigase sõnul meelitab inimesi suve rahvarikkaimale üritusele selle hing. “See on pidu – “kõik kohal” tunne, koosolemise magus võlu,” ütles Luigas.
Nn hinge sümboliseerivad summeri maskotid: Õllekuningas ja Summerman. Viimase ametikohale oli sel aastal koguni konkurss.
Valituks osutus 188 sentimeetrit pikk ja 130 kilo kaaluv endine merekaru Tiit Sepaste, kes asjast kuuldes lasi oma sõpradel hääletada, kas ta sümboliks sobib. Ühehäälselt selgus, et sobib. Sama arvas ka Õllesummeri tiim.
Õllekuningaks jäi endiselt vägilase kasvu Hindrek Err, kes mitut ametit pidades on ka näiteks Draamateatri bussijuht.
Korraldajate kinnitusel on Õllesummeril kemmerguid rohkem kui varem ning need on tasuta.

Allikas
Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.