Sakala keskuse lammutustööd algasid

Sakala keskuse lammutustööd algasid
05.03.2007 08:45Aivar Reinap, PM online

Täna varahommikul algasid Tallinna Sakala keskuse lammutustööd, mille käigus on keskuse klaasfassaad juba eemaldatud.

 
 
Lammutustööd Sakala keskuses.
Foto: Mihkel Maripuu
 

Kell 8.30 käisid plankaiaga ümbritsetud Sakala keskuses tõsised lammutustööd – kopaga traktor lõhkus fuajee klaasseina, mille tulemusena haigutas keskuse esises seinad juba auk. Eemaldatud oli kogu peegelklaasidega fassaad.

ASi Uus Sakala teatel algas täna uue Sakala kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskuse ehitustööde esimene etapp.

Eelmisel nädalal sai AS Uus Sakala keskuse viimasele projektlahendusele kooskõlastused nii Tallinna kultuuriväärtuste ametilt, muinsuskaitseametilt kui ka Tallinna kesklinna valitsuselt ning uus kultuurikeskus valmib 2009. aastal, seisab ettevõtte teates.

Uus Sakala juhi Ilmar Kompuse sõnul oli kooskõlastuste saamine ootuspärane, kuna viimane projekt on täielikult kooskõlas jaanuaris sõlmitud lepinguga, milles fikseeriti muinsuskaitseameti nõudmised säilitamist vääriva osas.

Ehitustööde esimeses etapis toimuvate hoone osaliste lammutustööde käigus säilitatakse väärtuslikum osa olemasolevast hoonest, lisas Kompus.

«Kõik olulised interjööride detailid on hoolikalt demonteeritud, ladustatud ning ootavad taaskasutust uues kultuurikeskuses,» kinnitas ta.

Lisaks muinsuskaitse poolt nõutule säilitab arhitekt Raivo Puusepa viimane projektlahendus ka praeguse hoone torni ning Rävala puiestee poolse paekivifassaadi.

Samuti leiavad uues keskuses kasutust olemasoleva hoone fuajee- ja vestibüülikompleksi interjöörid, sealhulgas lühtrid, vitraažid ja saali uksed.

AS Uus Sakala investeerib uue kultuurikeskuse rajamisse üle miljardi krooni. Uude Sakala keskusesse on plaanis ehitada ligikaudu 17 000 ruutmeetrit kultuurifunktsioonidega pindasid.

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.